FIRNi logo
vjoon

Firni 56. hooaja lõpetamine

Alpiklubi Firn 56. hooaja lõpetamine toimus 28.-29. novembril tuttavas ja armsaks saanud Palupõhja looduskoolis Alam-Pedjal. Osalejaskonna moodustasid 41 inimest ja koer.

Õhtu avanud presidendi kõnes tõdes Hedi, et klubi liikmeskond on kasvanud võrdseks klubi vanusega. Ja õhtu lõpuks ka täideti aastatagune unistus sellest, et klubil oleks rohkem liikmeid kui vanust. Andres võttis kokku möödunud hooaja (Firni arhiiv) ja tutvustas palju vastukaja leidnud plaane alpinismitreeningute ja ronimisvõimaluste laiendamiseks Tartus. Seejärel esilinastus Reesi videokokkuvõte Firni tegemistest lõppeval aastal.

Tegusale aastale vihjab ka järgnenud ettekannete tulv. Karmen rääkis Lihavõtete paiku toimunuv kaljuronimistripist Andaluusiasse, kus käis täpselt kahe käe sõrmede jagu firnikaid, millele järgnes Hendriku muhe ettekanne suvealguse uute kaljude jahtimisest Soomes Kustavis ja kaljuronimisbloki lõpetasid Juhani muljed Mallorcast. Pärast õhtusööki pajatas Jaan enda korraldatud mägimatkast Valais Alpide käimata orgudes. Piret näitas videot sabade suusamatkast Lapimaal ja muljetas oma suvisest Alpide ringreisist koos seitsme käidud neljatuhandelisega. Rees näitas kahte videot oma (etteruttavalt öeldes) auhinnatud käikudest: jääronimisest Tatrates ja Bezengi alpilaagrist. Ning pika ettekanderalli lõpetas Kaarli kaarellik ettekanne Ala-Artša alpilaagrist.

Külalisesineja Jaan Künnap näitas oma kurikuulsaid pilte lumeinimese jälgedest ja esitles aastate jooksul ülespildistatud näitusepilte sõlmedest. Tema peatselt ilmuvas sõlmederaamatus on neid fotografeeritud sõlmi rekordarv.

Firni liikmeteks löödi Dagmar Piikov, Kaarel Kimmel ja Indrek Hiiesalu, samuti tasuti vana võlg Juhani Almersi ja Gen Mandre ees. Noorliikmeteks said Kätlin Muuga, Gedy Siimenson ja Taavi Adamson.

Hooaja parimateks tunnistati mägimatkamises Jaan Ainelo, kaljuronimises Dagmar Piikov ja jääronimises, kaljuronimises ning alpinismis Rees Juurmaa. Protokoll. Piret Värnomasing tõsteti esile kui "Enim neljatuhandelisi tippe teinud Firnikas anno 2015" ja Dagmar leidis tunnustust kui hooaja parim noorliige.

Parima "Raskem kui 5B" koogi valmistas Ursula ja parima foto, pealkirjastatud "Valge suits - kas hea või halb märk???", tegi Viki.

Vapramad võisid külaliskeskööseansil kuulda, kuidas Lauri Ehrenpreis rääkis Firni lipul ja vapil figureeriva Matternhornil käimisest. Et kell näitas juba ammu järgmist kuupäeva, jäi Firni sõbral Kaur Virunurmel rääkimata Etioopiast ja Rumeeniast. Aga öö siiski jätkus, nii saunas kui ümarlaua ümber.

Pärast Pille valmistatud maitsvat hommikusööki avati uus hooaeg hoogsa ja kerge matkaga Pimekoolese kaudu Puhja vanajõe juurde.

Fotod üritusest:
Kaurilt
Erikult

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon