FIRNi logo
vjoon

Alpinismi- ja kaljuronimistreeningute uus hooaeg

Alpinismi ja kaljuronimise harrastusspordi treeningud 2009/2010 õppeaastal toimuvad esmaspäeviti, teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti. 

Ronimistreeningud E, K, N kell 18-21 Ujula 4 kergejõustikuhalli ronimisseinal, välitreening teisipäeviti kell 18.00 - 20.00 ning alpinismialased loengud teisipäeviti kell 20:30, vastavalt loengukavale .

Alpinismi treener on Andres Hiiemäe (tel 5285478, e-mail andres [ät] hiiemae.pri.ee).

Treeningutele registreerimine toimub treeneri kaudu treeningaegadel.

Uutel alpinismihuvilistel on võimalik poole treeningaasta pealt treeningutega liituda alates 1.veebruarist kuni terve veebruarikuu jooksul! 

Märtsist enam treeningutega liituda ei saa enne kui järgmisel treeningaastal (septembrist 2010). Võimalik on ka ühekorra pääsmega ronima pääseda.

Semestripääsme maksumuse ja maksmise kohta  täpsema info leiad siit - http://www.tysk.ee/index.php?sisu=tekst&mid=231&lang=est

Kaasa võtta sportlik riietus ning puhtad sisejalanõud (soovitavalt õhukese tallaga, tihedalt jala ümber istuvad jalatsid) või

spets ronimissussid. Ohutuks ronimiseks vajalikku julgestusvarustust saab ka kohapealt.

Alpinismi ja kaljuronimistreeningutest Ujula tn siseronimisseinal

Ujula tn tehisronimissein asub kergejõustikuhallis. Tegemist on karestatud pinnaga plastist seinaga, millel kõrgust 8m ja laiust 6m. Sein on suuremalt jaolt kerge negatiivse kaldega ning kaldenurk omakorda suureneb seina ülaosas. Seina mitmekesistab ka paari meetri pikkune ja laiune eenduv karniisi osa. Ronimisseinal toimuvad regulaarselt kaljuronimise- ja alpinismitehnika treeningud, mida viivad läbi Alpiklubi Firn kogenud instruktorid/treenerid.

Kaljuronimise treeningutel on põhitähelepanu korraliku ronimistehnika omandamisel. Ühe semestri jooksul õpitakse lisaks selgeks julgestusvõtted ning erinevate julgestusvahendite tööpõhimõtted, ohutuks ronimiseks vajalikud põhitõed, vajalikud sõlmed, ülalt- ja altjulgestusega ronimine ning kaljuronimise treeningute peamised lähtekohad ja põhimõtted.

Alpinismitehnika treeningutel pööratakse tähelepanu mägedeks vajaliku füüsilisele ja tehnilisele ettevalmistusele, omandatakse elementaarne individuaalne alpinismitehnika, teoreetilisi ja praktilisi teadmisi ning oskusi matkamisest, mägironimisest ja päästetöödest.

comments powered by Disqus



vjoon tag hjoon