FIRNi logo
vjoon

Foge do passarão (V), Medos e mitos (V+), Ferro velho (V+), Age duas vezes antes de pemar (6b)

Tüüp:
Kaljuronimine
Raskuskategooria:
V...6b
Piirkond:
Serra da Estrela, Placa da Francelha, Portugal
Marsruudi alustamise kuupäev:
02.10.2019
Marsruudi lõpetamise kuupäev:
02.10.2019
Osavõtjate arv:
4
Retke osalejad:
  • Mikael Orkomies
  • Kristin Hansen
  • Neidi Kompus
  • Rees-Roonius Juurmaa
Marsruudi iseloom:
Kaljumarsruut
Marsruudi kõrgustevahe meetrites:
20...25 m
Ilmastikutingimused marsruudi läbimise ajal:
Soe, selge, sademeteta.
Kommentaarid:

Pildialbum

Viimastel aastatel oleme oktoobrikuu alguse alati veetnud Portugalis, kuna Kristin korraldab seal Portugali Akrojooga Festivali. Et Portugalis on ka mitmekesised ronimisvõimalused, oleme nende nautimiseks alati kohale läinud pisut varem. Kui eelmine aasta ronisime kahekesi imekaunitel Meadinha kaljudel, siis sel sügisel otsustasime Portugali natuke põhjalikumalt avastada. Meiega liitusid ka head sõbrad Mikael ja Neidi. Telkides imekaunites kohtades ja nautides head toitu, sõitsime neljakesi nädal aega läbi Portugali, ronides väga erinevates kohtades: ookeaniäärsetel kaljudel, müstiliste metsade vahel rändrahnudel ja Mandri-Portugali kõrgeimates Serra da Estrela mägedes.

Pärast esimest kolme päeva ookeaniäärsetel Farol da Guia ja Azóia kaljudel ning boulderdamist Sintra rahnudel, võtsime suuna Serra da Estrela mäestiku poole, kus läbisime ilusa mäemarsruudi nimega Josefina Alpina (650 m, 6b+). Pärast seda otsustasime oma viimase ühise ronimispäeva veeta samuti Serra da Estrelas, ligi 1900 meetri kõrgusel mägijärvekeste vahel asuvas Placa da Francelha kaljuronimispiirkonnas. Sealne ronimine oli pea täielikult ilma nukkideta slabi ronimine - positiivse kaldega sile kalju, kus tuli ronida hõõrdumise peal ja hästi tasakaalukalt. Kristin avastas oma rõõmuks, et selline ronimine on täpselt tema jaoks!

Rada: Foge do passarão (V)
Läbimisviis: altjulgestus (sport)
Marsruudi kõrgustevahe: 20 m

Rada: Medos e mitos (V+)
Läbimisviis: altjulgestus (sport)
Marsruudi kõrgustevahe: 20 m

Rada: Ferro velho (V+)
Läbimisviis: altjulgestus (sport) 
Marsruudi kõrgustevahe: 20 m

Rada: Age duas vezes antes de pemar (6b)
Läbimisviis: altjulgestus (sport) - väga äge rada!
Marsruudi kõrgustevahe: 25 m

See paik oli lihtsalt maagiline! Veel maagilisem oli aga meie öö telkides mägijärve kaldal ümberkaudse piirkonna ühes kõrgeimas punktis - kaunis päikseloojang, tähistaevas ja Linnutee. Külm põhjatuul ega 5-kraadine ilm ei suutnud pühkida me näolt naeratust, ega muuta fakti, et oma viimase öö veetsime Paradiisis! 
 
Ekspeditsiooni nimetus:
Portugal 2019
Manused




vjoon tag hjoon