FIRNi logo
vjoon

Mägede hooaeg jätkub (uuendatud 31.augustil)

Klubirahvas viibib suvel erinevais paikades mägedes ja kaljudel. Sellele lehele kogunevad kronoloogilises järjekorras infokillud, mis siit-sealt maailma otsast laekuvad. Pikemad jutud koos vahetute emotsioonide ja rohkete piltidega juba peatselt sügis-talve perioodi klubiõhtutel!

13. juuli - 1. august: Rees käis alpilaagris Vertikal-Alaudinis, Tadžikistanis (kokkuvõte)


13. juuli - 9. august: Kalle külastas edukalt Kõrgõstani ja Tadžikistani piiri peal asuvat Lenini mäetippu (7134 m). Kommentaarid:

"Kõrgõstanist tagasi juba 9. augustil. Meie grupist (5) jõudis Lenini tippu 3: Kalle Kiiranen, Allan Sülla ja Marie Saame. Võib olla, et noorim naine (Marie, 26) ja vanim mees (Kalle, 63). Noorim mees (Eestist) on konkurentsitult Johan Kütt (oli 2005.a. 22). Vaatasin ajaloost, selles tipus on Eestimaalt käinud ca 130 inimest. Teisest, Tallinna grupist (15) jõudis tippu 9. Nii et edukas aasta sellel mäel. Tadžikistanis käisime poole jalaga ilmselt ka ära - on ju see tipp täpselt piiri peal."

8. - 17. august: Alpiklubi Firn (Andres, Gedy, Elise ja Rees) külastas koos Alutaguse Matkaklubiga Frankenjura ronimispiirkonda Lõuna-Saksamaal (kokkuvõte).


8. - 25. august: Grupp alpiklubi Firn noori (Taavi, Maris, Renell, Henry, Kristiina ja Priit) osalesid samuti Vertikal-Alaudini alpilaagris Tadžikistanis. Nende kommentaarid:

"Töö sujus igati kenasti. Kokku sooritasime 4 marsruuti. Esmalt soojenduseks ja grupitöö harjutamiseks tõus Rufina tippu mööda 1B marsruuti. Järgnevalt tegime kahe rännaku jooksul veel 3 edukat tõusu: Borcov Za Mir (3760 m, 2A), Severnaja (4027 m, 2B), Energia (5120 m, 2B).

Esialgu oli teiseks rännakuks plaanitud veel ka Fagitor mööda 3А marsruuti, aga et esimese rännaku ajal tuli meie jaoks ootamatult lumi maha, kaotasime ühe päeva, mil käisime all kasside ja lisatoidu järel. See olukord tingis üsna põhjaliku arutelu enne teist rännakut ühes instruktoriga. Kuna aega oli veel maksimaalselt vaid ühe tipu jaoks pidime langetama otsuse kas Fagitor või Energia. Vaatamata teadmatusele, kas Energial valitseb laviinioht või mitte otsustasime lõpuks ikkagi Energia kasuks kuna kõigil oli suur tahe üle 5000m kõrgusel ära käia. Vaatamata sellele, et Fagitoriga saanuks kolmanda kategooria marsruuti proovida. Igatahes lõpuks kohapeal selgus, et lumeolud Energial olid suurepärased. Ilm oli kogu meie laagris veedetud aja jooksul pigem stabiilne - iga päev võis kella kolme/nelja ajal pärastlõunal vihma oodata. Fannis oli enne kehtinud legend, et üle nelja päeva järjest ei saja. Nüüd võib selle ilmselt ümber sõnastada, et üle 11 päeva järjest ei saja. Kogesime kõike alates lõõskavast päikesest kuni äikesetormi ja tiheda lumesajuni. Aga see kõik lisas ainult suurepäraseid kogemusi.

Kokkuvõttes võib öelda, et kõik sujus ja meie jäime saadud kogemusega igatahes väga rahule. Rohkem muljeid ja pilte kunagi hiljem!"

alt

Anni käis perega matkamas Tatrates

"Hästi tore perematk. Matk oli Slovakkia poolel. Tore piirkond, tahaks juba sinna tagasi. Matkapisik sai edasi antud, väga meeldis, kõik olid vaprad, piirkond on hästi kena."

Kätlin, Pille ja Andres Vilgota käisid Gruusias, Kazbekil. Sõnumid:

31.08: "Hei! Tervitused Gruusiast! Oleme jõudnud Kazbeki alla külla, kus kaks päeva puhkame. Grupijuht Valdo püstitas siia oma isikliku office'i ja jälgib pingsalt ilmauudiseid. Meie ülesanne on nosida külluslikku kohalikku toitu, vedeleda ja jagada vorstikangid ja muu nodi :-). Homme alustame tõusu mäele. Eelnevalt tegime kaks ööbimist 2850 peal, käisime ka 3350 peal. Grupi moraal on hea, kui välja arvata mõned väiksed  ootamatused seedimisega. Fotoalbumi leiab Valdo Facebooki leheltParimat, Kätlin"

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon