FIRNi logo
vjoon

Dekadents Kalymnosel

Pildialbumid: Dagmar, Kätlin.

Eelmisel kevadel tekkinud Firni suvitusgrupp (Gen, Kerdi, Priit, Arvi, Dagmar, Kaarel, Pille, Katre, Kätlin ja Vilks) külastas sel kevadel Egeuse mere ronimismekat Kalymnose saart. Reisi plaaniks oli sportronimine (milleks varakevadel valmistuti nii ekspeditsioonidega Helsinkisse kui ronimisfestivali korraldamisega) koos minimaalse hedonismiga.

Aga kui juba saabumisõhtu hämmastava kreeka külalislahkuse kogemise järel avanesid järgmisel hommikul saare imelised vaated ning järgmisel õhtul leiti juhuslikult ka saare parim tavern, olid inimesed juba täieliku elunautimise lainel.

Lühidalt: Kalymnosel on kõik suurepärane. Maailma kõrgeim kõrgetasemeliste sport-ronimisradade kontsentratsioon poole Muhumaa suurusel saarel; kvaliteetne ja kulumata lubjakivi oma kõigis võimalikes vormides (tufadega koobastest, tehnilise slabi, sisehalli-laadse sangadega negatiivi ja paarisajameetriste seinteni) ning väga hea poltimisstandard.
Hea ilm ja ilusad rannad kristallselge veega.

Lisaks sellele elu, mis keerleb täielikult ümber ronimise. Tänaval võib enamasti näha rõõmsaid ronijaid kõigis võimalikes vanustes ja kehakujudes. Oma kõrvalrajal võid aga näha puusaproteesiga itaalia vanamehi ronimas 6c tasemel.


Kõikjal kohalikud, kes su kohalolu üle siiralt rõõmustavad. Rohkem ronimispoode kui Eestis ja Soomes kokku. Suurepärane kreeka köök ja üleüldine eluga rahulolu igas vormis. Selles meeldivas keskkonnas nautisime ronimist 8 päeval nii Kalymnosel kui naabersaarel Telendosel (1 puhkepäev jäi rolleritega ringreisiks ümber saare).


Oli põhjust rahuloluks, kuna enamike aasta numbrilised eesmärgid said juba kevadel täidetud, ning võis ka veenduda, et eesmärke ja võimalusi jagub veel aastateks. Kripeldama ei jäänud suurt midagi.


Pisut ka negatiivsest: kui uskuda Kreeka valitsuse eelmise aasta statistikat, siis jättis igaüks meist keskmise turistina Kreekasse vaid 13 maksustatavat eurot, nii et tõenäoliselt peavad endiselt ka Eesti maksumaksjad kreeka elustiilile peale maksma. Aga see kõik on ilmselt seda väärt. Järgmisel aastal jälle. Või juba sügisel.

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon