FIRNi logo
vjoon

Talimatk Iisaku kandis 23.-25.01

Loodetavasti sel aastal tali taeva ei jää ning on võimalik teha üks korralik talvematk. Kuna nädalavahetusi kipub häbiväärselt vähe olema, siis seekordse matka puhul on mõtlemisaega veidi rohkem, et saaks on toimetamisi sättida ning matk oma plaanidesse mahutada.

 

Toimumise aeg: 23.-25. jaanuar 2015

Plaan oleks koguneda reede õhtul, et siis laupäeval aegsasti liikuma hakata. Päevad pole väga pikad ja tahaks maksimaalselt valgust ära kasutada.

 

Kus: Ida-Virumaa, Iisaku kandis

Külastaks selliseid toredaid rabasid nagu Selisoo, Õpetajate raba, Matkajate raba. Juhul, kui ilm lubab, siis vaataks ära ka kohalikud vulkaanikraatrid.

Foto: Hpalang1 Geopeituse lehelt 

Matka stiil: Vastavalt ilmaoludele suusa- või räätsamatk.

 

Ööbimine:

Ööbida on võimalik nii telgis kui ka Seljandiku metsaonnis. Kui head tingimused onnis ööbimiseks on, seda hetkel öelda ei oska. Täpsem info onni kohta on leitav siit: http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/peipsi-pohjaranniku-puhkeala/1419

Kindlasti tuleks valmistuda külmas ööbimisega. Plaanis kõik ööd ühes kohas veeta seega suurt seljakotti matkal kaasa vedada pole vaja. Päevasele teekonnale võtame kaasa toidu ning termosega tee. Kas igaüks võtab päevase toidu ise kaasa või valmistame ühiselt, selle otsustame jooksvalt kui on teada osalejate hulk ja meelsus.

 

Kuidas kohale saab? Tartust plaanis minna autodega reede õhtul kohale ning pühapäeval Tartusse tagasi. Kindlasti on võimalik tulla bussiga Iisakusse ja sealt teha kas väike jalutuskäik ööbimiskohta või keegi autoga tulijatest omale vastu kutsuda.

 

Maksumus: Matka hind kujuneb vastavalt osalejate arvust ning laenutatavast varustusest ja selgub peale matka. Jaanuaris saab vaadata õue ning otsustada mis stiilis matka teeme ja kui palju varustust vaja laenutada on. Kui see on selge, siis saab öelda orienteeruva laenutuse hinna.

 

Oma osalemissoovist anna teada hiljemalt  21.01.2015 järgneval lingil https://docs.google.com/forms/d/1FjBn0_6dQA17TDkoZxMiSGPPxrqW5UYHt7d_CSWhXi8/viewform?c=0&w=1 ja lisa kindlasti kas vajad transporti või hoopis pakud ning mis eelistused matka osas on, kas räätsadega või suuskadega. Kui tekib küsimusi või ettepanekuid, siis võta julgelt ühendust:

 

Grete Kindel grete.kindel [ät] gmail.com         

või

Piret Värnomasing piret [ät] nipernaadi.ee

 

Kohtume matkal!

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon