FIRNi logo
vjoon

Firnikad Riias alpinismitehnika võistlusel Gandrs Kauss

 

Head sõbrad Traverssi klubist kutsuvad aeg-ajalt oma huvitavamatele võistlustele. Et tasapisi tekkinud tõsisemalt asjast huvitatute punt, kellega kannataks pea ükskõik mida ette võtta ja kes janunevad uute rikastavate kogemuste järele, siis saigi kutse vastu võetud ja kahe seonguga kohale mindud võistlusele, millest keegi meist varem osalenud polnud - Gandrs Kauss.

Võistluspaigaks on vahva ca 14m kõrguse välis ronimissein, millel rohkelt toredaid ronimisradasid ning koos lisaatribuutikatega oli osalejatele valmistatud kolm võistlustrassi. Esimene neist - seonguronimine ronimiste ja laskumistega kaasavaraks 10 kg lisaraskus; teiseks - seonguronimine drytoolimisega veidi põnevamal tehnilisemal lisaelementidega seinaosal, esironijavahetusega ja laskumisega ning kolmandaks distantsiks oli päästetööd piiratud varustusega tingimustes (seongu peale kokku 8 karabiini), mis sisaldas ronimist, laskumist kannatanu juurde piirangualas, kannatanu ülesvinnamist piirangutega lõigul ning laskumist kannatanuga. Kõigil distantsidel aega läbimiseks antud napid 20 minutit.

Saime kogemuse võrra rikkamaks ja nägime tegutsemas Läti parimaid alpimismitehnikas. Sattus olema superkena kõrvetava päiksega päev. Võistluspaik asus maitsvate õuntega õuna-aias. Võistlus ise möödus sõbralikus konkurentsis, mõnusas õhkkonnas. Osalejatele valmistati kohapeal võistlusjärgselt maitsvat ploffi.  Osalejaid oli 18 seongut. Võitsid parimad, meie platseerusime keskele. Saime rohkelt indu edasi treenimiseks, sest mõnel puhul jääb puudu õige vähe.

Paar pilti võistusmelust...

 

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon