FIRNi logo
vjoon

Klubi võttis kokku oma 52. hooaja

Foto: Jaan Künnap

Firni 2011. aasta hooaja lõpetamine peeti 10. detsembril Kopra puhkemajas Räpina külje all. Kohale tulid nii noored kui kogenud Firnikad, sõbrad ja liikmekandidaadid, ühtekokku pea 30 inimest. Väga populaarseks kujunes võistlus Kõige kõvema koogi tiitlile, kus lauale toodi head ja paremat igale maitsele, nii soolast kui magusat, nii roosat kui tumedat, oli otse pannilt tulnud pannkooke ja sõrnikuid, maitsvat pizzat ja muffineid, imehäid käsitöökomme ja kringleid. Õhtu kõige kõvemaks koogiks osutus Kristeli valmistatud toorjuustukook, mis küll tehnilisi kõvadusteste ei läbinud aga sai publiku lemmikuks. Kuna teatavasti magus seedib kiiremini, anti külalistele võimalus enne ametliku ürituse algust oma magusaisu võistluskookidega vähendada. 

Õhtu avas kõnega president Andres, kes tegi kokkuvõtteid möödunud hooaja tegemistest. Klubiliikmed käisid väiksemates gruppides nii Tatrates, mitmel korral Alpides, Püreneedes, Kaukasuses kui Atlases. See eest võeti innukalt osa Eestis toimunud mõõduvõtmistelt nii öistel päästetöödel, matkatehnikas, ronimisjooksul, drytoolil kui kaljuronimises. Järgmiseks vaatasime huvitavaid esitlusi ja videoid möödunud hooaja mägedes- ja kaljudel käikudest.

    - Vaata hooajalõpetamisel näidatud filme

"Erõdag-2011"

"Dolomite-2011"

Külalisesinejaks oli Üllar Põld, kes rääkis humoorikalt piltide kõrvale tõusust Koskulak-ile (7028m) Hiina Pamiiris. Antud esitlust võib võrrelda kui hea komöödia kogemusega teatris.

Sellel hooaja lõpupeol ristiti ametlikult uuteks Firni liikmeteks Triin Tekko, Kristel Lopsik ja Priit Niibo, kes enne oma oskusi pidid näitama, pimedas ja külmas käpikutega sõlmi sidudes, teadmisi demonstreerides ja lubadusi andes. 

Hooaja lõpetamisele kohaselt toimusid mitmed konkursid ja selgitati parimaid järgmistes kategooriates:

Fotokonkursi parimaks pildiks valitud foto autoriks on Hedi Peterson (tervitused Hedile Šveitsi)

"Kõvima koogi" konkursile parima koogi valmistas Kristel Lopsik

Parimaks nooreks tunnistati Grete Kindel, kes oma aktiivsuse, suhtumise, abivalmiduse ja särava olekuga on heaks eeskujuks 

Parim mägimatkaja - Mart Kainel

Parim naiskaljuronija - Kairi Kiik

Parim meeskaljuronija - Andres Hiiemäe

Parim tehnilises alpinismis - Andres Hiiemäe

Õhtul esitas Jaan Künnap performance´i, näidates kuidas on võimalik pimedas käepäraste vahenditega uskumatult huvitavaid pilte filmilindile maalida. Jaan ütles veel, et igaühega ta mäkke ei julgeks minna, aga Lehtsabadega küll, sest võib kindel olla, et nad ta vähemalt praost oskaksid välja tõmmata.

Kuuldavasti pajatati kõige huvitavamad lood hoopis saunalaval ja parimad eneseväljendused leidsid aset tantsupõrandal...

Ürituse lõpetasime järgmine päev uue hooaja avamatkaga, millega ühtlasi tähistasime rahvusvahelist mägedepäeva.

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon