FIRNi logo
vjoon

Rahvusvahelise mägede päeva matk 11.-12.dets

11. detsember on rahvusvaheline mägede päev!

Rahvusvahelise mägede päeva kohta rohkem infot loe siit ja siit

Kuidas paremini seda päeva tähistada kui mitte mägironimisega! Ja mitte niisama ronimisega mõne suvalise mäe tippu, vaid ikka ühe riigi kõige kõrgemale tipule (ja mitte ainult - ka Baltikumi kõrgeimale tipule - Suur Munamäele (318m ü.m.p.).

Suur-Munamägi asub Kagu-Eestis Haanja kõrgustikul mitmete teiste peaaegu samakõrgete küngaste vahel. Teadaolevalt asuvad lähiümbruses kõrguse poolest ka kõik ülejäänud tipud Eesti TOP20-st. See fakt, et läheduses asuvad nii mitmed vahvad tipukesed, väärib lähemat tutvust selle ainulaadse paigaga Eestis.

Asjaolu et Eestimaa on kaetud valge lumevaibaga, annab asjale veel teisegi dimensiooni, nimelt omistatakse talvetingimustes Eesti 20-l kõrgeimal tipul käinutele auväärne tiitel "Lumeilves". Miks mitte teha proovi seda saavutada? Olgu see esimeseks julgustavaks sammuks veel kõlavamate nimetuste, nagu "Lumeleopard" (lisainfot vaata ka siit) või "Pamiiri lumeleopard" poole pürgimisel.

Matka plaanime 11-12.detsembril.

Teeb ühe ööbimisega. Laupäeva hommikul kas ühistranspordiga või isikliku transpordiga (oleneb) mägede vahele, kaks päeva talviste mägede vahel koos hulganisti tippudele ronimisega, ööbimine sobivas kohas maastikul telkides (võib ka väljas). Aastaajale kohane ilm, vahva maastik ja ilusad vaated on garanteeritud. Autonoomne matk, kõike vajalikku tippudele tõusmiseks, ööbimiseks ja energiavarude taastamiseks kanname kaasas. Hea võimalus testida ennast ja varustust.

Huvist osaleda anna teada andres [ät] hiiemae.pri.ee, 5285478, samast saad täpsemat infot ürituse kohta.

Rohkem infot

Hetkeseisuga on meid juba 5+(3?) inimest: Andrus, Mihkel, Johan+1, Andres ning peaaegu-peaaegu saavad tulla ka Piret ja Merili

Võib vist kõrvale heita ka ühistranspordi variandi, isiklike transpordivahenditega saame hakkama, uute huviliste lisandumisel on ka vabu kohti veel pakkuda vähemalt 4.

Ilmaennustus nädalavahetuseks lubab tuule vaibumist ja tsükloni taandumist Eesti kohalt, temperatuurid selgelt miinuspoolel.

Liikumisviis on vaba - suuskadel, räätsadel või jalgsi. Sellel maastikul pole ühelgi neist eelist teiste ees, mõnel lõigul töötab hästi ja lihtsustab liikumist üks, järgmisel teine viis.

Kasulikuks lisavarustuseks hindaks bahille, pealampi.

Grupivarustuse seisukohalt on olulised telgid, priimused, potid, kütus.

Isiklikust laagrivarustusest on olulised magamiskott, alusmatt.

Varustusest täpsemalt käib arutelu juba huvilisteringis. 

ps. paar meenutust viimatisest käigust sinna tippudele

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon