FIRNi logo
vjoon

Soome kaljud vol.2 - sügis Olhaval

Sel aastal teistkordselt külastasime ka kohalike meelest parimat ronimispaika Soomes - Olhava kaljusid. Eelmisel külastusel jaanipäeva paiku hakkasid ka meile kohe need kaljud meeldima ja nii tekkis plaan sügisel siia tagasi tulla. Ehkki suvel olid kaljud kergelt öeldes ülerahvastatud (ligi 30 sõiduautot kohalikega + suur buss 55 lätlasest ronijaga, kokku julgelt üle 100 inimese korraga kaljut ründamas) ja pääs huvitamatele radadele piiratud, siis saime vähemalt hea ülevaate ronimisvõimalustest ja silma olid jäänud nii mõnedki ilusad rajad mida soov nüüd proovida.

Seekord olime koosseisus: Kairi, Merili, Hedi, Hendrik ja Andres

Neljapäeva hilisõhtuks jõudsime kohale ja ees ootamas 2,5 päeva puhast ronimisnaudingut.

Ilmaga vedas meil väga. Ehkki ennustati vihmast nädalavahetust, siis õnneks ei tulnud seal kandis piiskagi, hallid hommikud pühiti päeva peale mõnusaks ronimisilmaks.

Kaljud olid meeldivalt vaiksed, lisaks meile veel vaid 3-5 seongut kohalikke tegijaid ronimas. Kõigile jätkus ruumi ja piisavalt vabadust radasid valida. Kohalikest olid end kohale vedanud vaid need, kes kahtlasel ilmaennustusel end häirida ei lasknud, igati värvikad tegelased.

Aga laseb nüüd parem piltidel jutustada meie sealseid toimetamisi...

ps. Jõudumööda lisame siia ka mõningaid pildikesi. Rohkem pilte-juttu saab kuulata ja näha loengul 12.oktoobril (täpsem info selle kohta lähiajal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pildid Merili ja Andrese kaameratest.

Vaata ka suvise käigu pilte siit.

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon