FIRNi logo
vjoon

Firni võistkond osales Läti MV alpinismitehnikas

Firni võistkond osales Valmiera külje all asuvas Baili kämpingukohas 30.05.-1.06 toimunud Läti meistrivõistlustel alpinismitehnikas (Zelma Bei-Mamikojani karikas 2008) .

Firni võistkonna moodustasid - naisliikmena Merili Simmer, Erik Jaaniso, Erik Saarts, Hendrik Proosa, Priit Rooden, Andres Hiiemäe.

Võistlesime PROFI-klassis, kus võistkondi osales kokku 9. Kahe päeva jooksul tuli läbida kolm distantsi - seongud, päästetööd ning kaljud.

Distants "Seongud" koosnes erineva raskusastme ja punktiväärtusega 21-st rajast, võistkonnal tuli jaguneda kolme seongusse ning läbida 40 minuti jooksul võimalikult palju radasid. Oma suureks üllatuseks olime sellel distantsil kolmandad. Ilmselt olime läti võistkondadest vähem ambitsioonikamad enne starti ning ennustasime radade läbimise arvu vähemaks, võistkonna poolt läbimata jäänud rajad andsid aga miinuspunkte ning mõjutasid samuti tulemust. Nii võisime vaid tänada oma põhjamaist tagasihoidlikkust enesehinnagul, siinkohal õnnestus rajameistril lõunanaabrid rohkem üle kavaldada. Eraldi kiidaks nö. "algajatest" moodustatud seongut Merili+ Erik J, kes jõukohaste valikutega lõppkokkuvõttes teenisid võistkonna jaoks kõige enam punkte ning kogu võistluse ligi 30 seongu arvestuses näitasid kogutud punktides üldarvestuses koguni paremuselt 6-ndat punktisummat!

Pilte seongute distantsilt: http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_seongud2.jpg , http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_seongud1.jpg

Distantsil "Päästetööd" oli võistluskohaks vana hüppetorni konstruktsioon, võistkondadel tuli läbi vedada raskelt kannatanu ("teadvuseta") koos saatjaga, elementideks olid - 25m kaldköis (alternatiiviks raske maastik + 8m tõus), ülesõit lõdval 12m tugiköiel läbi piiranguala (alternatiiviks laskumine ja tõus 10m), laskumine piirangualasse sealjuures raske kannatanu laskumisel tuli köit jätkata, lisaks oli viimasel laskumisel ka kergelt kannatanu ("mõlemad käed vigastatud"). Igal etapil kannatanu muutus. Etappidele oli määratud kolmed kontrollajad. Läbisime edukalt kogu distantsi, kasutasime alternatiivseid liikumisteid, nagu tegid ka enamus võistkondi. Köietööd oli rohkesti, kohati ka segadust ja raja peal vajadust eelnevalt planeeritut kiirelt ümbermängida. Esimese etapi saime sooritatud paraja ajavaruga (kannatanu jõudis jaama kontrollajast tervelt 20 sekundit varem), seda võrreldes viimasele etapile finishisse jõudmiseks seatud kontrollajaga, seal jõudsime lõpetada etapi enamvähem täpselt viimasel sekundil (4 sekundit enne kontrollaja kukkumist). See oli puhas töövõit ja meeleolu loomulikult laes, et ülesanne täismahus sooritatud sai. Päästedistantsil näitasime 6ndat tulemust. Kusjuures kontrollaegadega maadlesid enamjaolt võistkondi samasuguse apteekritäpsusega, oli ka 2-sekundilist kontrollaja sisse mahtumist, viimasel-eelviimasel minutil oli lausa tavapärane, paaril võistkonnal see aga ka ebaõnnestus.

Pilte päästetööde distantsilt: http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_paaste1.jpg , http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_paaste2.jpg

Distantsil "Kaljud" tuli võistkonnal läbi vedada 30kg lisaraskust, elementideks olid - vabaronimine vastavalt taktikale kas 1-3 seinarajal (kohustuslikul rajal tuli läbida kitsamat ja siis laiemat kaminat, esironija vahetusega ja klemmipanemisega), piirangutega laskumine, taktikavalikuga etapp kas pendliga või traavers-ronimine, vabaronimisega ja vahepunktide organiseerimisega tõus seinal, laskumine tugevalt viltusel tugiköiel ja piirangutega ala vältides. Sellel distantsil sooritasime ainsanatena valikuetapi pendliga, ülejäänud võistkonnad läbisid traavers-ronimisega. Pendel oli elamuslikult kindlasti vahvam ja tulemuse poolest näitasime sellel distantsil 4ndat tulemust.

Pilte kalju distantsilt: http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_kalju2.jpg , http://www.firn.ee/pildid/lvchamp2008/LVchamp08_kalju3.jpg

Lõppkokkuvõttes 5-es koht (kokku osales 9 võistkonda), rajameistrite poolt seatud distantsid täies mahus läbitud ja tubli kogemuse võrra rikkamad!

Korraldajad ja teiste klubide esindajad väljendasid head meelt, et osalesime nende võistlusel ning lootsid et tulevikus saavad vastastikused külaskäigud võistlustele ning treeninguteks tavapärasemaks, naabrite vahelist suhtlust rohkem ja ühisüritustest osavõtt aktiivsem.

ps. samal ajal toimusid sealsamas võistlused ka veidi leebematel distantsidel 4-liikmelistele võisktondadele, noortele ja lastele (väiksemad vast 6-8a), kes samuti koos vanemate/treenerite valvsa pilgu all köietööd, ronimist ning osavusülesandeid sooritasid.

Andres

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon