FIRNi logo
vjoon

Toimus treeningväljasõit Astangule 08.-09.märts

Taas käisid aktiivsemad klubiliikmed ja treeningulised looduslikel kaljudel ronimas. Ilma- ja kaljuolud olid just sellised, nagu nad sageli mägedes on - kohati märjad, kohati jäised, kohati libedad. Igaljuhul said kohaletulnud taas hea kogemuse, kuidas ka sellistes oludes ronida saab. Saab küll ja väga edukalt!

Kahte pikka ronimispäeva mahtusid järgmised elemendid - looduslikes oludes jaamade tegemine, klemmide-frendide-naelte kasutamine julgestuspunktide ja jaamade tegemiseks, tõusud- ja laskumised tugiköitel, dry-tooling, abironimine, plokisüsteemid ja kannatanu ülesvinnamine, julgestajale võimalike jõudude kogemine ja loomulikult ohtralt ronimist mööda lihtsamaid ja raskemaid ning kuivemaid ja märjemaid kaljusid.

Lohutuseks nendele, kes tulla ei saanud - treeningväljasõite on kavas ka tulevikus!

NB! Järgmisel nädalavahetusel (15.-16. märts) korraldab J.K. Alpinismiklubi sealsamas kaljudel ronimisvõistlused: laupäeval individuaalse dry-toolingu, pühapäeval tehnilise ronimisvõistluse paarisseongutele! Selliseid mägedeks ettevalmistavaid võistlusi looduslikel kaljudel on väga harva (üks-kaks ehk aastas), kasutage võimalust! Täpsem http://www.jkalpiklubi.ee/teoksil/index.html

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon