FIRNi logo
vjoon

Muljeid 20.01.2007 toimunud Lõunakeskuse karikasarja II etapilt raskusronimises

Rajameistrina proovis seekord esimest korda kätt Tõnn Võsu Tallinna Kaljuronimisklubist ning teda abistas Tiia Palm Alpiklubi Firnist. Võistlejaid oli üllatavalt palju – 17 meest ja 10 naist, mis on viimaste aastate raskusronimisvõistlustega võrreldes kõvasti rohkem. Järelikult on ala muutumas populaarsemaks, samuti võistlustel osalemine. Ise mõtlesin, et küllap mõjutab ka meie hooaja avaürituse erinevate kaljuronimisringkondade integreerumismäng järgnevatest võistlustest osavõttu, sest nüüd on need mitte ainult konkureerimise ja omavahelise jõukatsumise, vaid ka kokkusaamise kohad, kus viimaseid muljeid ja ühiseid plaane sepistada. Nii et sel avaüritusel on ka kaugemale ulatuvaid positiivseid mõjusid:)

Seekordse võistluste korraldus oli natuke teistsugune kui Tartu võistlustel tavaliselt harjutud on – tavapärase ühe eelvooru raja asemel oli seekord kaks. Et need liiga lühikesed ei tuleks ja kõik ikka „piisavalt“ ronida saaks oli rajakeerajatel ikka omajagu nuputamist olnud. Samas tulemus oli üsna põnev, kuigi kohati ka raskesti loetav. Rajameistrid ise paraku seekord kohal olla ei saanud ja nii jäigi õnnetule peakohtunikule Taavi Mõtsmehele ja tema abilistele omajagu tõlgendamisvõimalusi. Sellegipoolest tundus, et põnevust jagus kõigile. Rajad „keerutasid“ seinal omajagu ja võistluste käigus tekkis ikka väga paljudel kiusatus rangeid rajakoridore oma suve järgi laiendada. Seda aga õnneks ei lubatud.  Võistlused ise venisid väga pikaks: 10.30 alguse asemel alustati ca 12.00. Meeste eelvoor lõppes alles 14.00 paiku ja naiste võistlus algas ca 14.30. Kell 15.15 saadeti kõik finaali pääsenud mehed ja naised (keda oli vastavalt 8 ja 6) isolatsiooni. Seal tuli aga istuda ootamatult kaua: mehed ca 3 tundi ja naised veel 45 minutit otsa. Võistlus oli läbi alles kell 19.30. Finaalieelne isolatsioon venis pikaks eelkõige finaaliraja pikkusest tuleneva aeganõudva märgistamise tõttu ja küllap oli peakohtunik Taavil omajagu segadust, et mida rajameistrid ikka täpselt mõelnud on.

Samas kui see lõpuks valmis sai, oli ta seda ootamist omajagu isegi väärt. Rada oli väga uhke ja tõenäoliselt üks pikemaid ja keerulisemaid, mis meie seinal kunagi olnud on (ligi 20m). Väga palju oli reljeefikasutamist ja üsna keerukaid nuputamist nõudvaid kohti. Lõpptulemusel siis võitis meestest Timofei Potjomkin ja naistest Julia Šorikova, kes mõlemad ronisid ainsatena raja ühe viimase keerukama kohani. Oma esikohad kindlustasid nad aga see-eest enesekindlalt ja konkurentsitult. Igatahes palju õnne võitjatele!  

Võistluste korraldajate poolt suured tänud muidugi Tõnnile ja Tiiale huvitavate radade eest, aga ka meie väsimatutele peakohtunik Taavile ja abikohtunik Nastjale, Margitile, Mikule ja tema tütarlapsele. Samuti tänud tublidele julgestajatele Evale, Aedale, Igorile ja Nikolaile ning kõigile võistlejatele!

Tulemused leiad siit!

LK karikasarja edetabeli seis aga siit!

Veronica Irmann

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon