FIRNi logo
vjoon

Fabrikfossen (WI3, 300 m)

Tüüp:
Jääronimine
Raskuskategooria:
WI3
Piirkond:
Rjukan, Norra
Marsruudi alustamise kuupäev:
02.03.2019
Marsruudi lõpetamise kuupäev:
02.03.2019
Osavõtjate arv:
5
Retke osalejad:
  • Maris Pärn
  • Henry Patzig
  • Kristiina Vaik
  • Priit Lätt
  • Rees-Roonius Juurmaa
Marsruudi iseloom:
Jäämarsruut
Marsruudi kõrgustevahe meetrites:
300 m
Ilmastikutingimused marsruudi läbimise ajal:
Pilvine, soe.
Kommentaarid:

Pildialbum

Veebruari lõpus sõitsime koos Henry, Priidu, Kristiina ja Marisega Norrasse, et tutvuda Rjukani jääronimisega. Paljude arvates on tegu ühe Euroopa parima jääronimispiirkonnaga ning et tallinlased külastavad seda piirkonda praktiliselt iga talv, siis tekkis ka meil kiusatus seda uudistama minna. Temperatuurid olid meie sinna saabudes ebatavaliselt kõrged (päeval kuni 12°) ning mitmed klassikalised kosed ei olnud seetõttu enam jääronimiseks konditsioonis. Sellegipoolest õnnestus meil võtta taanduvast talvest viimast ning ronida 5 sealveedetud päeva jooksul mitmeid põnevaid marsruute.

Reisi viiendal ja viimasel ronimispäeval võtsime lõpetuseks ette midagi kerget ja nauditavat: 

Raja nimi: Fabrikfossen
Raskusaste: WI3
Pikkus: 300 m (6...7 pitchi)

Sarnaselt teisel päeval ronitud Lettvanni jääkosega, on ka Fabrikfosseni marsruut tervikuna üsna lauge kaldenurgaga ning lai. Ehk siis taas rõhk valdavalt säärtel, mitte käsivartel. Mulle ja Henry'le oli see hea lõdvestus pärast eelmise päeva pingutust fantastilisel Juvsøyla marsruudil. Teisele seongule, eriti tüdrukutele, oli see aga suurepäraseks võimaluseks koguda veel lisaks altjulgestuses ronimise kindlust!

Läbisime raja rahulikult, ühtlases tempos ja rõõmsa meeleoluga, nautides selle reisi viimaseid kirkaviibutusi ja kassilööke. Kuigi saime reisi jooksul nii mõndagi tehtud, jäid ilmastikuolude tõttu paljud klassikalised ja ilusad marsruudid meist ka puutumata. Seetõttu võib üsna kindel olla, et satume veel sinna tagasi.
Ekspeditsiooni nimetus:
Rjukan 2019
Manused




vjoon tag hjoon