FIRNi logo

Alpinistide ja mägimatkajate mitmevõistlus (AMMV) 2003. a.

Eesmärk:

Selgitada välja kõige osavamad ja vastupidavamad mehed ja naised alpinistide ja mägimatkajate hulgast. Taastada vana traditsioon ning anda võimalus mitmekülgseks sportlikuks tegevuseks ja klubidevaheliste suhete tihendamiseks.

Osavõtjad:

Osavõtjateks on hingelt alpinistid, mägimatkajad, matkajad ja klubide treeningrühmade liikmed.

Võistluste süsteem ning toimumise aeg ja koht:

Võistlus koosneb viiest alast: suusatamine, jääronimine, murdmaajooks, kiirusronimine ja jõuharjutused. Viis ala koonduvad kolmeks etapiks: talviseks ja suviseks ning vaheetapiks. Talvisel etapil selgitatakse paremus suusatamises, suvisel etapil selgitatakse paremus murdmaajooksus, kiirusronimises ja jõuharjutustes, vaheetapil jääronimises. Talvine etapp toimub 19. jaanuaril Männikumäel, suvine etapp toimub 31.05.-01.06. Täpsem juhend suvise etapi kohta tuleb hiljemalt aprilli lõpuks. Vaheetapp toimub 15.03. märtsil peetavate Jaan Künnapi Alpinismiklubi jääronimisvõistluste raames. Etappide toimumise aja, koha ja täpsema sisu kohta loe vastavate etappide juhenditest. Nii talvise kui ka vaheetapi puhul on võimalikud mitmesugused muudatused, tulenevalt ebasoodsatest ilmaoludest.

Autasustamine:

Eraldi autasustatakse talvise ja suvise etapi 3 paremat naist ja meest. Vaheetapi autasustamine toimub vastavalt konkreetsele juhendile. Üldkokkuvõttes autasustatakse kolme paremat meest ja naist. Talvise etapi ja/või vaheetapi ärajäämisel selgitatakse üldjärjestus suvise etapi põhjal, sealjuures ei autasustata eraldi suvise etapi ja üldjärjestuse paremaid.

Paremus selgitatakse etappide koha- ja tulemuspunktide liitmise teel. Iga etapp annab kohapunkte 1-25: I koht 25, II koht 23, III koht 21, IV koht 19, V koht 18, VI koht 17 jne. Iga etapp annab tulemuspunkte 0-10: aladel, kus võidab minimaalseim tulemus, jagatakse võitja tulemus osavõtja tulemusega ja korrutatakse 10-ga ning aladel, kus võidab maksimaalne tulemus, jagatakse osavõtja tulemus võitja tulemusega ja korrutatakse 10-ga.