FIRNi logo
AMMV logo

Alpinistide ja mägimatkajate mitmevõistlus (AMMV) 2002. a.

Eesmärk:
Selgitada välja kõige osavamad ja vastupidavamad mehed ja naised alpinistide ja mägimatkajate hulgast. Taastada vana traditsioon ning anda võimalus mitmekülgseks sportlikuks tegevuseks ja klubidevaheliste suhete tihendamiseks.

Osavõtjad:
Osavõtjateks on inimesed, kes hingelt mägimatkajad-alpinistid ja kel läbitud vähemalt üks 1A marsruut.

Võistluste süsteem ning toimumise aeg ja koht:
Võistlus koosneb viiest alast: suusatamine, jääronimine, murdmaajooks, kiirusronimine ja jõuharjutused. Viis ala koonduvad kolmeks etapiks: talviseks ja suviseks ning vaheetapiks. Talvisel etapil selgitatakse paremus suusatamises, suvisel etapil selgitatakse paremus murdmaajooksus, kiirusronimises ja jõuharjutustes, vaheetapil jääronimises. Talvine etapp toimub 19. jaanuaril Kohtla-Nõmmel, suvine etapp toimub suvel. Täpsem juhend suvise etapi kohta tuleb hiljemalt aprilli lõpuks. Vaheetapp toimub 16.-17. märtsil peetavate Jaan Künnapi Alpinismiklubi jääronimis- ja päästevõistluste raames. Etappide toimumise aja, koha ja täpsema sisu kohta loe vastavate etappide juhenditest. Nii talvise kui ka vaheetapi puhul on võimalikud mitmesugused muudatused, tulenevalt ebasoodsatest ilmaoludest.

Autasustamine:
Eraldi autasustatakse talvise ja suvise etapi 3 paremat naist ja meest. Vaheetapi autasustamine toimub vastavalt konkreetsele juhendile. Üldkokkuvõttes autasustatakse kolme paremat meest ja naist. Talvise etapi ja/või vaheetapi ärajäämisel selgitatakse üldjärjestus suvise etapi põhjal, sealjuures ei autasustata eraldi suvise etapi ja üldjärjestuse paremaid.

Paremus selgitatakse etappide koha- ja tulemuspunktide liitmise teel. Iga etapp annab kohapunkte 1-25: I koht 25, II koht 23, III koht 21, IV koht 19, V koht 18, VI koht 17 jne. Iga etapp annab tulemuspunkte 0-10: aladel, kus võidab minimaalseim tulemus, jagatakse võitja tulemus osavõtja tulemusega ja korrutatakse 10-ga ning aladel, kus võidab maksimaalne tulemus, jagatakse osavõtja tulemus võitja tulemusega ja korrutatakse 10-ga.