FIRNi logo

 

Alpinistide ja magimatkajate mitmevoistlus (AMMV).

 

Alpinistide ja mägimatkajate
mitmevõistlus (AMMV) 2001. a.

Eesmärk:
Selgitada välja kõige osavamad ja vastupidavamad mehed ja naised alpinistide ja mägimatkajate hulgast. Taastada vana traditsioon ning anda võimalus mitmekülgseks sportlikuks tegevuseks ja klubidevaheliste suhete tihendamiseks.

Osavõtjad:
Osavõtjateks on inimesed, kes hingelt mägimatkajad-alpinistid ja kel läbitud vähemalt üks 1A marsruut.

Võistluste süsteem ning toimumise aeg ja koht:
Võistlus koosneb viiest alast: suusatamine, jääronimine, murdmaajooks, kiirusronimine ja jõuharjutused. Viis ala koonduvad kolmeks etapiks: talviseks ja suviseks ning vaheetapiks. Talvisel etapil selgitatakse paremus suusatamises, suvisel etapil selgitatakse paremus murdmaajooksus, kiirusronimises ja jõuharjutustes, vaheetapil jääronimises. Talvine etapp toimus 20. jaanuaril Käärikul, suvine etapp toimub sõltuvalt võistluskalendrist, kas kevadel või sügisel. Täpsem juhend suvise etapi kohta tuleb hiljemalt aprilli lõpuks. Vaheetapp toimus 17.-18. märtsil peetavate Jaan Künnapi Alpinismiklubi lahtiste jääronimisvõistluste raames. Etappide toimumise aja, koha ja täpsema sisu kohta loe vastavate etappide juhenditest. Nii talvise kui ka vaheetapi puhul on võimalikud mitmesugused muudatused, tulenevalt ebasoodsatest ilmaoludest.

Autasustamine:
Eraldi autasustatakse talvise ja suvise etapi 3 paremat naist ja meest. Vaheetapi autasustamine toimub vastavalt konkreetsele juhendile. Üldvõitjad selguvad kõigil etapil(s.t kõigil 5 alal) tulemuse kirja saanud võistlejate hulgast. Paremus selgitatakse iga ala aja(punktide) ja koha indeksite(AK indeksite) liitmise teel. Üldkokkuvõttes autasustatakse kolme paremat meest ja naist. Üldvõitjate autasustamine toimub Alpiklubi “Firn” hooaja lõpetamisel. Talvise etapi ja/või vaheetapi ärajäämisel selgitatakse üldjärjestus suvise etapi põhjal, sealjuures ei autasustata eraldi suvise etapi ja üldjärjestuse paremaid.

  • Valem
  •  

    Suvise etapi juhend


    Eesmark:
    Selgitada valja koige osavamad ja vastupidavamad mehed ja naised alpinistide ja magimatkajate hulgas. Taastada vana traditsioon ning anda voimalus mitmekulgseks sportlikuks tegevuseks ja klubidevaheliste suhete tihendamiseks.

    Osavotjad:
    Osavotjateks on inimesed, kes hingelt magimatkajad-alpinistid ja kel labitud vahemalt uks 1A marsruut.

    Voistluste susteem ning toimumise aeg ja koht:
    Suvine etapp koosneb kolmest alast: murdmaajooks, kiirusronimine ja jouharjutused.
    Alad toimuvad uhe paeva jooksul jargmises jarjekorras:

    1. Kiirusronimine - tahistatud rajal ronivad naised 2 ja mehed 3 korda ules-alla, viimasel korral laskutakse, laskumise organiseerimiseks vajalik kinnitada enesejulgestus.

    2. Jouharjutused koosnevad 4 harjutusest: kukid uhel jalal (nii paremal kui vasakul jalal), istes ulakeha tosted (nn. kohulihased), katekoverdused ja louatombed. Esimesed kolm ala sooritatakse 1 minuti jooksul maksimaalsele kordade arvule, louatombed maksimaalsele kordade arvule.
    Erinevaid alasid hinnatakse protsendiga teatud normist (vt. tabel), s.t. et norm vastab 100 %. Kui keegi uletab normi, vordsustatakse vastav tulemus 100 %

    Harjutus
    Kordi
    N
    M
    Kohulihased
    55
    58
    Kätekõverdused
    30
    65
    Kükid uhel jalal
    25
    35
    Lõuatõmbed
    5
    20

    3. Murdmaajooks - joostakse maastikul 3-5 km

    Suvine etapp toimub 8. septembril Karulas, algusega kell 12. 00. Voimalikest muutustest teatatakse vahemalt kuu aega ette.

    Autasustamine:
    Suvise etapi kokkuvottes autasustatakse 3 paremat meest ja naist. Paremus selgub kolme ala AK indeksite liitmise teel.
    AMMV uldvoitjate autasustamine toimub Alpiklubi "Firn" hooaja lopetamisel.