FIRNi logo
vjoon

Turvakodu seikluspäevast

 

24. oktoober oli päev, kui üksteise jaoks leidsid taaskord aega Firni mägironijad ja Tartu Laste Turvakodu noored.

Päev algas Lõunakeskuse ronimisseinal. Nii mõnelegi oli see elu esimeseks korraks ronimisvöö peale panna. Firni treeninguliste toel näitasid aga eranditult kõik üles julgust ja pealehakkamist. Rõõmu tegi seegi, et jälle leidus neid, kelle ronimisisu pooleteist tunniga ei täitunud ning tekkis soov peatselt uuesti tulla.
Pärast ronimisosa ootas väikseid ees ellujäämisretk Lõunakeskuse avarustes. Meeskonniti liiguti ringi ja otsiti vastuseid mitmetele praktilist mõtlemist nõudvatele argielulistele küsimustele. Selgeks sai nii võileivamaterjali hind toidupoes, huvitavamad pakkumised raamatupoes kui ka see, kas lemmikloomapoest leiab tarantleid. Kui vastused käes, suundusime elamuskinno. Meie üllatuseks oli kavas juba tuttav film: “Seiklus Hiina müüril”. Veendusime, et müür on sama järsk, libe ja varisemisohtlik nagu kevadel ning et vahepealse aja jooksul pole rikšajuht oma pöörase sõidustiili juures midagi muutnud.
Tagasi Turvakodus, sõid väiksed kõhu täis, istusid ümber laua ning võtsid kampa ka Priidu, Andrese ja Kalle. Turvakodu kasvataja suunamisel räägiti sellest, mis parasjagu kellelgi meelel oli. Lapsed jutustasid oma lugusid, Firnikad endi omi. Natuke parematest päevadest, natuke halvematest. Järjepidevusest ja kannatlikkusest. Piirangutest, mida me endale vahel kipume seadma. Nii mägedes kui igapäevaelus.

Nõnda jõudis õhtusse järjekordne seikluspäev. Paistis, et oli neid, kelle elusse see lisas jõudu, sügisesse pisut värvi.

Aitäh kõigile neile kes abis olid ja seikluspäeva võimalikuks tegid.

 

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon