FIRNi logo
vjoon

Firni orienteerumisüritus 2014 - INFO

Aeg on jälle nii kaugel, et alpinistidel ja nende sõpradel on vajadus metsa minna, võib juhtuda, et juba 11ndat korda.

Koht

Otteni metsamaja. Umbes 1 km Suurest Taevaskojast idas. Koordinaatidel 58.107943, 27.066494.

Õpetus RMK lehelt: Sõita Tartu-Räpina mnt Kärsani, keerata paremale, viidad "Koorvere 12 km" ja "Eoste 12 km", sõita 2 km, keerata vasakule, viit "Himmaste 10 km", sõita veel 7 km, viit paremale "Otteni veski 1,5 km".

Variant Tartust kohale sõitmiseks: http://goo.gl/maps/dflOf

Teekond Taevaskoja raudtee/bussijaamast: http://goo.gl/maps/ZWNgp

Laupäeva hommikul on Tartust võimalik sõita Taevaskoja peatusesse, väljub 10:26, saabub 11:09. Tagasi Tartusse saab samal õhtul bussiga Taevaskoja bussipeatusest (rongipeatuse lähedal), väljub 20:10, saabub 21:15. Või pühapäeva hommikul bussiga 10:09 - 11:20, rongiga 15:55 - 16:38.

Aeg

Laupäeval, 1. novembril. Täpsustused ja rajatutvustus kell 12:00, kohe pärast seda algab võistlejate minutiliste vahedega eraldistardist rajale laskmine.

Enne starti on igal võistkonnal aega 10 minutit kaardiga tutvuda. Kontrollaeg on 4 tundi. Päike loojub orienteeruvalt 16:28.

Reeglid

Osaleda võivad kõik soovijad, 1-3 liikmeliste võistkondadena.

Start ja finiš on metsamaja kõrval. Rajal on 27 kontrollpunkti, mida võib läbida vabalt valitud järjestuses. Kõike kontrollpunkte võtma ei pea. Iga KP annab 1, 2 või 3 punkti, sõltuvalt kümneliste numbrist (ehk KP 24 annab 2 punkti). Lisaks on rajal 4 boonusülesannet või -küsimust, igaüks neist annab kuni 1 punkti.

Kõikide KPde võtja saab boonusena iga kontrollajast üle jäänud 10 minuti eest 1 punkti (arvestatakse sekundi täpsusega ehk kui võtta kõik punktid ajaga 3:43:54, saab 1,61 boonuspunkti). Iga kontrollajast üle läinud 3 minuti eest saab (sõltumata võetud KPde arvust) 1 miinuspunkti (arvestatakse samuti sekundi täpsusega).

Edetabel koostatakse vastavalt kogutud punktisummale, mis ümardatakse kümnendikeni (nt 34,6 punkti). Kui peaks juhtuma, et kaks võistkonda saavad võrdse summa, siis loeb järgmisena raja läbimise aeg.

Kaart

A3, 1:15000. Olemas kaardikiled soovijatele. Kaardil märgitud 2 joogipunkti (allikad). "Komposteerimiseks" on igas punktis värvipliiats. Boonusülesannete vastused võib ka kaardile kirjutada.

Märksõnad: niidud, Ahja jõe org, Valgesoo, paisjärv, Taevaskoja.

Keelualad, nagu ikka, on õued ja põllumaad. Ohtudeks sõiduteed, koerad ja libedad nõlvad.

Varustus

Sularaha 8 eurot (võistkonna liikme kohta) ehk sama osavõtutasu, mis kahel eelneval aastal. Lapsed tasuta.

Kompass, mobiiltelefon, saunalina, pliiats (soovituslik), pealamp (soovituslik).

Aftekas

Finišis on ootamas soe söök ja kuum saun (või vastupidi).

Auhinnad kiirematele, õnnelikemale ja nupukamatele.

Metsamaja kõrval on arteesiakaev ja grillimisvõimalus.

Kes soovivad pikemalt nautida õhtust mõnusat äraolemist ja hommikust punktide ärakorjamist, neile on pakkuda põrandakohti, samuti on majas mõned voodid. Telkimine võimalik Ahja jõe kallastel, kindlasti sobivaid kohti leidub (metsamaja vahetus läheduses on kahjuks lisatasu eest).

Korraldajad

Erik Jaaniso, erik.jaaniso ätt gmail.com

Karmen Stimmer, karmen.stimmer1 ätt gmail.com

Registreerimine

Palun anda teada oma osalusest aadressil http://doodle.com/vznt9bhdfdzpztc3, et teaksime kaartide arvu, et ühitada logistikat ja et arvestada ööbima jääjatega.

Tulemused ja pildid

http://www.firn.ee/show.php?id=523

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon