FIRNi logo
vjoon

Sportlikult suviste sihtide poole

Tartu jooksumaratonil

Tore oli ergutada rohkelt omasid jooksumaratoni finishisirge alguses, finishijärgselt koguneda ja üheskoos muljeid ja emotsioone vahetada ning järgmisi saabuvaid omasid häälekalt ergutada. Kahju vaid et päris kõiki kaamerasilm ei jõudnud tabada, mitmed teisedki olid pühapäeva joostes nautimas sealsamas maastikul. Kõik nii rõõmsad, rahulolevaid ja tublid!

 

 

Mägironijate kevadjooksul

Rees jagab lahkelt jooksumuljeid...

Mai esimesel hommikul toimus Liiapeksi-Aegviidu matkarajal alpinistide kevadjooks. Alpinistiks küll ennast veel ei pea, aga kevad meeldib ja joosta samuti, seega läksin. Rada keerutas mööda liivaseid metsateid ja laia avarat soomaastikku, piki ääretu lagedat kanarbikuvälja ning tumedaveeliste järvede kõrgeid kaldaharju. Ikka üles ja alla, üles ja alla.
Ilm oli jahe ja tuulevaikne, õhk puhas, linnud laulsid üksteise võidu. Metsas liikumiseks on suurepärane aeg. Nõnda möödusid 32 km mängeldes. Aega kulus täpselt parasjagu -- enne rongi peale lippamist õnnestus veel küla pealt kommikarp hankida ja see taganttulijatele finišisse toimetada. Ei tea, kas see ka õiged omanikud leidis või sai mõni kohalik külamees enne suu magusaks?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12227289/1.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12227289/2.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12227289/3.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/12227289/4.jpg

Rees

ps. tagasihoidlikkuses unustas Rees mainida, et läbides vastava raja 2h 30 minutiga sai temast ürituse uus raja rekordiomanik. Hea töö!

 

Alpiklubi Firn võistkond osales XDream-i etapil

Tartus toimunud Xdreami avaetapil tuli Alpiklubi Firn võistkond, kus Priit Roodeni ja Erik Jaaniso kõrval kaaslaseks Toomas Laur kõrgele 11-ndale kohale, mis arvestades seiklussarja tihedat esiotsa taset, igati tubli tulemus. Seikluslikku pühapäeva oli üritusel veetmas mitmeid klubiliikmeid, treeningulisi ja mägironijaid jagus õige mitmetesse võistkondadesse nii A kui B rajal.

Tulemused   Video

 

Firni võistkond Jüriöö jooksul 3-s!

Firni jooksulembesest seltskonnast koostatud võistkond koosseisus - Karmen Stimmer, Dagmar Piikov, Erik Jaaniso, Priit Rooden ja Rees Juurmaa osalesid Jüriöö teatejooksul Toomemäel väga hästi - klubide arvestuses tuli väga tubli III. koht! Klubide arvestuses kiiremateks osutusid kõvadest orienteerujatest koosnev "Seiklusporr" ja raudseid triatleete esindav "21CC Triatloniklubi". Jooksutrass kulges nö. "Toomemäe platool" ümber Tähetorni ja Musumäe, stardi-finishipaigaga Toomkiriku varemete ees. Igal võistkonna liikmel tuli läbida oma vahetuses 1200m.

Liikmeid võistkonda meelitati järgmise teksti abil:

Katkend kuskilt blogist: "Esimesed 400 m kulges suhtkõvas tempos. Silla
peale tagasi jõudes andsin tempos vähe järgi ja enne väikset künkatõusu
olin ise samamoodi päris punases. Kuidagi kulgesin ümber kiriku ja sain
selle tüütu pulga üle anda. Pikali visates oli tunne ikka päris kole.
Vere maitse oli ikka ilgelt suus. Natukene passides hakkas kergem ja
suutsin paar sammu teha. Ja siis laksas teine laktaadi happerünnak
verre. Tükk aega oli päris kehva olla. Tunne läks paremaks alles siis,
kui tegime paar cool-down ringi. Kops oli krambis järgmise päevani."

Hea meel on, et selline kirjeldus leidis siiski huvilisi, kes ka asja teoks tegid. Tubli töö!

Tulemused

 

Firnikad orienteerumispäevakutel jm spordiüritustel

Lõuna-Eesti orienteerumispäevakutel on firnikad üsna sagedased osalejad, kasutades metsas jooksu ja orienteerumist heaks ettevalmistuseks. Orienteerumispäevakud on suurepäraseks vahelduseks ning annab mõnusa emotsionaalse laengu.

Põlvamaa teisipäevakud

Tartumaa neljapäevakud

 

Järgmine suurem sportlik üritus, millest mitmed meist osalemas - mõnus maastikujooks Tartu jooksumaraton Otepäält Elvasse, 11.mail ning mitmeid vahvaid üritusi meelel ja plaanis veel...

 Sportlikku kevade jätku!

 

 ps. loodame peatselt lisada juurde ka mõned pildid üritustelt


comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon