FIRNi logo
vjoon

Turvakodu seikluspäev

 
Kevade teine päev tõi Lõunakeskusesse kokku üsna erilise seltskonna: Firni mägironijad ja Tartu laste turvakodu kasvandikud. Sõpruskohtumise eesmärgiks oli veeta üheskoos üks tore, vahest isegi seikluslik päev.
 
Kõigepealt proovisime osavust ronimisseinal. Liialdamata võib öelda, et väiksed olid tegevusest haaratud. Mõni lausa sedavõrd, et uuris hiljem, kuidas oleks võimalik asjaga edasi tegeleda. Midagi sellist poleks julgenud loota. Kui ronimised ronitud said, seadsime sammud elamuskinno, kus nautisime hullunud rikšajuhi eestvedamisel pöörast teekonda Hiina müüril. Põrutas, mühises,müristas ja pritsis. Kui viimased julgesid lõpuks silmad lahti teha, oli aeg lõunasöögiks. Kõhud täis, ootas meid aga viimase katsumusena Lõunakeskuse lae all seikluspark. Jalutuskäik pargis kujunes oodatust pikemaks, ent lõpuks jõudis kogu kamp ühes tükis kindlale pinnale. Seejärel võtsime suuna turvakodu poole, et seal ühises vestlusringis maha istuda. Teemadeks mäed ja matkamine. Pärast vintsutusterohket päeva tõmbasid väiksed ennast mugavasti diivanitele ja patjadele kerra ning andsid esinemisõiguse üle teistele. Andres ja Priit jagasid järgnevad paar tundi meiega sõnades-piltides oma kogemusi, mõtteid ja mälestusi.
Oli liigutav päev. Mõlemapoolselt rikastav, selles pole kahtlust. Mulle tundus, et nii mõneski lapses kerkis pinnale üht-teist, mis elu neil varem ehk kuskile sügavale sisimasse ära peitnud on. Kes teab, mis sellest päevast kellegi jaoks alguse võis saada? Vahel on hea endas midagi uut avastada.
Aitäh kõigile, kes selle võimalikuks tegid
 
ps. mõned pildid seikluslikust päevast
veel ürituse pilte Robi kaamerast
comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon