FIRNi logo
vjoon

Suusamatk Piirissaarde

Firni sellekuine matk oli pühendatud rahvusvahelisele rabapäevale ning seda silmas pidades võeti plaani ja tehti teoks suusamatk Varnjast Piirissaarde ja tagasi. Inimeste matkanälga väljendas rohke osalejaskond, esindatud olid nii Firni vanad kalad kui ka noorliikmed, Firni vahepealsed kalad, Firni sõbrad ja treeningulised. 

Kohale tulnud meeste silmi ja kõhtu rõõmustas arvukas naisosalejaskond (igasse telki jätkus neid ikka mitu).

Rajameister oli trassi hoolikalt kavandanud, sobitades trassile parimad osad Peipsi vaheldusrikkast maastikust. Viimane järsem tõus enne Piirissaart osutus pajudele meist heaks võrdlusmomendiks kahe nädala pärast toimuva maratoni Harimäe analoogiga.

Tore oli ka tõdeda, et Firni aastakümneid keldris oma aega oodanud matkasuusad said taaskord võimaluse ennast tõestada ning pärast esimest paari kilomeetrit, kui kõik seal küljes olnud ämbikuvõrgud olid lumele jäänud, muutusid nii libisemine kui ka pidamine meeldivalt talutavaks ning kahe päeva jooksul näitasid suusad oma tuntud Rootsi kvaliteeti.

Piirissaare elanike jaoks oli meie saabumine kahtlemata rikastavaks kogemuseks. Kohalikud olid igati abivalmid ning ausa kaubavahetuse tulemusena vahetasime me kaasavõetud naistega rääkimise kuuma vee vastu.

Kokkuvõtvalt jäid osalejad osalemisega väga rahule, Pireti juures saun ja hapukurgid ja õunamahl olid nagu saun ja hapukurgid ja õunamahl pärast suusamatka (ehk siis super).

Aitäh Piretile matka organiseerimise eest.

Pilte matkast näeb erinevate silmade läbi:

Priidult

Elerilt

Mannilt

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon