FIRNi logo
vjoon

Abis seiklejatel

Seni Eestis pikima seiklusvõistluse - Mountain Loghome 48h XT-seikluse korraldajatele olime abis köietöö lisaülesande organiseerimisel. Meie ettevalmistada oli seiklejatele kaks köieülesannet, mis neid ootas varajastel hommikutundidel pärast ca 20-tunnist vintsutust eelnevatel jalgsi-, ratta- ja kanuuetappidel. 

Esimeseks katsumuseks oli üsnagi arvestatava vooluga Võhandu jõel kanuust tõus tugiköiel sillale ning seejärel tugiköiel laskumine tagasi kanuusse. Ei teagi kas raskem oli tugiköiel liikujal või hoopis võistkonnakaaslastel, kes pidid kanuud vajalikul määral paigal ja tasakaalus hoidma, sellal kui nende kaaslane kanuust tugiköiele end seadis või tugiköielt kanuusse laskus.

Teiseks köieülesandeks tuli seiklejatel tõusta ca 11m kõrgusele puu otsa, selleks oli neil kaks võimalust - kas mööda puud või kaldu tugiköiel. Hea tehnikaga oli ülesanne lihtne ja kiire läbida, kesise tehnika korral läks käiku jõud ja vastupidavus. Vajalike tehnikate kiire algõpe saadi juhendajatelt kohapeal.

Mõlemad köieülesanded olid jõukohased kõigile võistkondadele, ajalised erinevused ülesannete sooritamisel küündisid mitmekümnetesse minutitesse.

Tänud kõigile abilistele, kes aitasid köieülesandeid ettevalmistada, seiklejaid juhendada ja julgestada.

Seiklejad ise muljetasid köieülesandest järgmist:

"Enne bingotama asumist tuli sooritada kaks lisaülesannet. Esimest neist sooritasin mina ning see äratas mu lõplikult üles. Ülesanne iseeneset oli väga vinge. Tuli mööda köit üles sumaaritada ning seejärel kaheksaga laskuda jõel sõitvasse kanusse. Järgmiseks ülesandeks oli kase otsa ronimine. Seda sai teha kas slingidega või diagonaalköiel sumaariga. Soovitasin Kaidole esimest varianti, mis võtab küll kauem aega aga on minu arvates lihtsam. Kui ülesanne sai edukalt sooritatud asusime orienteerumisbingo kallale."

Medisoft Adventure Team, sega-võistkondadest 1.koht

"21. tunnil tuli peatus -  kõigepealt Tõnu ja Rait ronisid köit ja siis suundusime üheskoos O-bingosse 20 oletatava KP asukohta läbi kammima. Kui Tõnu tõus voolavalt veelt sillale ja laskumine kanuusse läks väga kiiresti, siis Raidul võttis kase otsa jõudmine pisut rohkem aega. Rait on minuga sarnane selles mõttes, et kaasasündinud plastilisust ei ole talle palju antud. Tema omandab tehnika läbi visa töö ja arvestades, missugused on Raidu suusa- ja rattasõidu oskused, samuti jooksutehnika, siis olen täiesti kindel, et varsti kribab ta kaljuseinast üles samuti kõige kiiremini."

Salomon Team

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon