FIRNi logo
vjoon

Alpiklubi Firn hooajalõpetamine 2008 (lühikokkuvõte)

Alpiklubi Firn 49. hooajalõpetamine toimus 22. novembril Tartus Ülikooli kohvikus. Kohale oli tulnud umbes 30 inimest.

Alustuseks tervitas president Priit Rooden kõiki kohale tulnuid ja tegi kokkuvõtte eelneval hooajal toimunust. Firni liikmed olid käinud nii siin kui seal pool lompi, Alpides, Tjan-Shanis, Lõuna-Ameerika kõrgematel tippudel ning samuti Horvaatias ronimas. Klubi poolt korraldati nii kaljuronimis- kui alpinismitehnika võistlusi. Väga tervitatav oli ka suhete soojenemine lõuna naabritega, kelle juures sai käidud kahel alpinismivõistlusel. Ka Eesti Meistrivõistlustel Jalgsi- ja Mägimatkatehnikas oli Firn esindatud kahe võistkonnaga, kus saavutati kokkuvõttes teine ja kolmas koht, kuigi üksikaladel olid mõlemad võistkonnad, kord üks kord teine, esimesed. President kutsus üles mõtteid mõlgutama ka järgmiseks juubeliaasta üritusteks ja ühisteks mäeskäikudeks.

Õhtu jätkus traditsioonilise hooaja parimate väljakuulutamise ja autasustamisega.

Päeval oli Andres Hiiemäe initsiatiivil Vapramäel toimunud metsajooks, millest osavõtnud ka õhtul kiidetud ja auhinnatud said.

Järgnes õhtu üks täitvamaid tegevusi – söömine. Taustaks sai näha slaidiprogrammi eelmisel hooajal tehtud ilusatest ja huvitavatest piltidest, samuti näidati Mart Kaineli tehtud filmi, sellest kuidas nad mööda Haute Route ümber Matterhorni käisid.

Järgnevalt rääkis Andres Hiiemäe mida huvitavat ja põnevat alpinismialast mujal maailmas tehakse ja kus käiakse.

Uutele liikmeks pürgivatele (Kairi Kiik, Merili Simmer, Erik Jaaniso, Mihkel Rähn) anti ülesandeks koostada tõusu plaan ja tuua tipust alla Firni lipp, samas mitte eksides ohutusnõuete vastu, kasutada oli kulunud ja päevi näinud köis ja eelajalooline kirka. Sellega saadi edukalt hakkama. Lisaks pinniti veel küsimustega stiilis – mis on naine mägedes? vastus - nagu kohver ilma sangata, mida ei viitsi kaasas vedada aga maha ka ei raatsi jätta.

Saabus hernesupi aeg ehk tehti ühispilt - jäädvustus kaugemateks aegadeks.

Hooajalõpu seiklusviktoriin nõudis osalejatelt nii teadmisi, praktilisi oskusi, tasakaalu ja vastupidavust, kunstilist annet, head kujutlusvõimet ning näpuosavust.

Kõigil osalejail oli võimalus tuua oma mälestusekilluke Evast ja seda teistega jagada. Viktor Palm oli koostanud filmi kevadisest alpinismitehnika võistlusest, peategelaseks Eva.

Õhtu jooksul toimus ka fotokonkurss „Elamus“ kuhu esitati 16 tööd, mille seast kohalolnud parimad valisid. Kõige enam meeli köitis Erik Jaaniso pilt mägihakist mägede taustal, järgnesid Merili Simmeri pildid seongust liustikul ja siluetist mäe tipus.

Lõpetuseks veel üks inspireeriv lühifilm.

Hooajalõpetamisel tehtud pilte saab vaadata siit!

comments powered by Disqus


vjoon tag hjoon