FIRNi logo
vjoon

Kasnapoff (Kasnakoff)

Tüüp:
Kaljuronimine
Tipu kõrgus meetrites:
2597
Raskuskategooria:
IV+
Piirkond:
Dolomiidid, Sella
Marsruudi alustamise kuupäev:
10.09.2012
Marsruudi lõpetamise kuupäev:
10.09.2012
Osavõtjate arv:
2
Retke osalejad:
  • Hendrik Proosa
  • Kairi Kiik
Marsruudi iseloom:
Kaljumarsruut
Marsruudi kõrgustevahe meetrites:
300m (raja pikkus 345m)
Ilmastikutingimused marsruudi läbimise ajal:
selge, jahe, natuke tuuline
Kommentaarid:
II Sella torn
Poltimata rada, mõned kaljunaelad, mõnedes jaamades samuti kaljunaelu. Enamus jaamu tuli aga ise ehitada või oma vahenditega kindlustada. 
Rada koosnes 11 köietäiest, milledest mõned poolitasime, kuna järgmine jaama koht oleks kuuldekaugusest välja jäänud. Enamus lõike ronis Henrik esimesena, Kairi raja lõpus mõned üksikud. 

Raja all olime 8:30, rajale saime alles kell 9 (pidime ootame teiste ronijate järel). Kaasas olid soojad riided, kuna ilm võis kiiresti muutuda (õnneks ei läinud neid vaja), vett 1,5 l (kasutasime pool sellest), söögipoolist (suitsuvorst, küpsised, pähklikommid).

Esimesed lõigud olid III kuni IV+. 6. jaamas läksid erinevatel topodel olevad joonised lahku. Kuna suutsime vaid ühe pealt loogilise raja edasimineku leida järgisime seda. Valisime aga raskema ja ebameeldivama varjandi, kuna rada suundus lagunenud ja murenenud ning üpriski vertikaalsele seinaosale. Seal ei saanud ühestki nukist julgelt kinni võtta ega jalga peale panna, sest kõik olid seina küljest lahti. Tagasipöördumiseks oli siis ka juba liiga hilja ning teise varjandi olemasolus me ei olnud samuti eriti kindlad. Üks jaamadest (2 naela) asus sellel murenenul seinal, milles julgestamine ei tekitanud just turvatunnet ei ronijale ega julgestajale. Kui keegi seda rada ronida plaanib, soovitan seda lõiku vältida, sest see seab ohtu nii seinal olijad kui alt mööduvad inimesed. Õnneks läks kõik hästi. Järgmised lõigud suundusid jällegi kindlamale seinaosale. Järgnesid IV+ ja mõned IV lõigud. Lõpus jälle III ja tipp II. 

Pilte rajast:
Pilt 1, Pilt 2, Pilt 3, Pilt 4, Pilt 5
Laskumisel sai esmalt köiega laskuda paarkümmend meetrit, siis ronida all mööda I ja II raskusega rada ja viimased paarkümmend meetrit samuti laskuda köiega. Pilt
Alla jõudsime 20:15 (laskusime ~2 tundi)
Ekspeditsiooni nimetus:
Dolomiidid 2012




vjoon tag hjoon